Back to All Events

Fra en anden tid: Agnete Braad / Karen Blixen Museum

I 1917 rejser den unge kunster Franciska Clausen fra sin velstillede familie i Aabenraa til München, Berlin og Paris. Her lykkes det den talentfulde og kompromisløse kvinde at blive elev hos tidens store malere László Moholy-Nagy og Fernand Léger – som bliver meget mere end en lærermester for hende. På storbyens caféer, atelierer og kunstskoler bliver Franciska Clausen en del af et stærkt fælleskab, der skaber ny kunst til det nye århundrede. Men da hun vender hjem til Danmark med sine radikale værker og nye tanker, møder hun modstand.

Hør forfatter Agnete Braad fortælle om sin roman og om sin fascination af Franciska Clausen. Undervejs læses udvalgte passager op, og Braad deler ud af sine tanker omkring genre-valg og proces i forbindelse med skabelsen af romanen.

FRA EN ANDEN TID er en samtalerække med forfattere, der ligesom Karen Blixen skriver fra fortiden og ind i nutiden. Fra de mange romaner om historiske personer til slægtskrøniker og medrivende skildringer af fortidens politiske og åndelige dramaer er historiens magiske rum nærværende i samtidens litteratur. Hvilke fortællinger tager form, når man skriver fra en anden tid? Det fortæller forfattere og andre kunstnere om i denne salonrække på Rungstedlund.

Læs mere og køb billet her